0894 360 350

Съвременните рекламни печатни материали не се ограничават до универсалните печатарски средства. Сигурно сте чували за така наречения трансферен печат, с който се отпечатват фирмени лога върху текстил, изрязване на точно определен детайл и поставянето му върху текстил. Флок и флекс фолио са технология, която оставя върху текстила трансфериран детайл. Флекс е гумирано термо фолио, а флок е с миниатюрни мъхчета, което го прави много нежно и приятно на допир. За да се получи желания трансфер желаното изображение се пренася с помощта на специална хартия. С натиск на специална загряваща преса, наподобяваща огромна ютия изображението, което може да бъде лого или всякакъв друг надпис, се поставя върху тениска или друг текстил.печат текстил

Това са много популярни печатни рекламни материали, които фирмите поръчват например при изработка на работно облекло за своите служители, рекламни аксесоари, раници, чанти, кърпи за плаж, чадъри и всякакви други. В зависимост от качеството на флок и флекс фолиото този тип печат може да издържи дори на пране на текстила до 90 градуса. Много е важно да се спази самата технология при трансферирането за да може то да бъде достатъчно издръжливо. В зависимост от големината на изображението ,което желаете да бъде отпечатано върху съответния текстил и цената за флок и флекс фолио варира. Можете да заявите изпълнение според цената и така печатницата да предложи най-изгодния за Вас вариант.

Самата технология за печат на флок и флекс фолио не е сложна. Тя представлява слой PVC фолио, което се трансферира върху текстилна материя.фолиото е предварително оцветено, поставено на трансферна хартия и това което следва е да се постави с огледалната страна върху материата върху която следва да бъде отпечатано. С термо пресата и натиск фолиото се загрява и така стабилно се закрепва за желаната повърхност. Покривността на това флок и флекс фолиото е наистина добра, което дава възможност да се правят и изображения с висока резолюция. Други предимства на флок и флекс фолиата се дължат и на това, че освен за единични бройки те се използват и при отпечатването на доста по-голям тираж.

Освен предимствата на този вид трансферен печат няма как да не изтъкнем и недостатъците. При некачествените материали самият печат много лесно може да падне ако например не спазвате температурата на пране на текстила. Освен това не всички матери могат да поемат такова трансфериране. Препоръчително е ако желаете да извършвате такъв вид печат да го правите върху повърхности, които съдържат памук. Всякакви препарати за отстраняване на петна също не се препоръчват, тъй като могат да са причина за бързото отлепяне на трансфера.