0894 360 350

малко хора се замислят защо по покривите се слагат толкова много детайли – топлоизолации, хидроизолации, керемиди, улуци и други. Всъщност за да функционира един покрив ефективно и правилно задължително трябва да се обърне внимание на всеки един елемент, тъй като ако дори един не е на мястото си и монтиран професионално това би довело до сериозни проблеми по конструкцията на сградата. За да не се задържа вода о покрива, без значение дали е с наклон или е плосък е решаващо да се направи отводнителна система. най-често прилагания метод е този с водосточни тръби или още наричани улуци. С улуците се изгражда цялостна композиция чрез която водата се събира в тях и се отвежда до канализацията. По този начин се елиминира задържането на влага и вода по покрива, което би довело до сериозни материални щети.улуци

Най-често подмяна на улуци се предвижда при полу разрушена водосточна система или изграждане на нова. Вероятно сте забелязали, че преди години се използваха метални улуци, които с  времето корозираха и се саморазрушаваха. Това е предпоставка за неправилно функционираща отводнителна система и спешна подмяна на улуците, за да се предотвратят други проблеми. Действително улуците си имат и експлоатационен период и е логично както се грижим за поддръжката на останалите важни компоненти по покрива да помислим и за тях. Те са неразривно свързани с покривната конструкция и когато се изгражда такава безспорно трябва да се предвиди професионално изпълнение.

Безспорно подмяната на улуци се налага и при основен ремонт на покрива.ако подменяте керемидите няма как да оставите същите улуци, особено ако те са вече твърде разрушени и нефункционални. Самата дейност е изключително отговорна, тъй като реално идеята на монтирането на тези покривни детайли спомагат за отичането на водата, а не за обливането на фасадата, което може да предизвика течове и материални щети. По отношение на материалите, които днес се прилагат можем да кажем, че едни от най-предпочитаните и препоръчвани от майсторите са тези от PVC. На практика тези отводнителни системи за покрив са изключително ефективни и устойчиви и издържат на всякакви температури.

Качествено монтираните улуци ще спомогне за ефективното отводняване на сградата, което ще гарантира вашето спокойствие години наред. Освен практични и полезни PVC отводнителните системи са и много елегантно решение, което придава чудесна визия на сградата. Има вариант за подмяна на старите улуци с безшевни такива в подходящ за сградата цвят, което придава завършеност и индивидуален стил. Време е да се подготвите за есенните дъждове и помислете за подмяната на старите улуци с нови.