Да си собственик на чисто нов автомобил си  е сериозен ангажимент. Само факта, че не е изключено да попаднеш в пътен инцидент и това да ти коства нарушаване на боята е момент, който никак не  е изключен особено в големия град. Независимо от това какви трикове използват водачите за да предпазят екстериора на колата си дребните драскотини са ежедневие. Задължителната застраховка Гражданска отговорност обаче няма как да ви помогне с покриването на щетите. Както знаете този вид полица се сключва в полза на трети лица и независимо, че вие плащате вноската то не се възползвате от обезщетения от нея. За да намерите решение, което да се погрижи за плащания по поправки, свързани с вашия собствен автомобил се нуждаете от автокаско за мпс.

Автокаско застраховките са доброволни и те се сключват от собствениците на автомобили поради различни причини. както вече споменахме да си купиш нова кола в България вече не е лукс, но самата грижа за автомобила и превенцията срещу птп и други инциденти, които водят до нанесени щети по возилото изисква избора на точната застраховка. При автокаско на МПС в зависимост от това дали превозното средство се купува на лизинг или изцяло с лични представа има опция за застрахователната стойност, върху която ще бъде тарифирана самата застрахователна полица. Ако колата е лизингова то няма как да не се направи застраховка Каско върху реалната ѝ стойност, но ако няма немесен лизингодател то сами можете да вземете решение дали оценката да бъде върху платената 100 % реална стойност на автомобила или по-ниска.ПТП

Застрахователните компании дават възможност за гъвкави условия и независимо от това дали си купувате чисто нова кола или пък сте млад шофьор и осъзнавате риска, който поемата за себе си  и превозното средство опциите за Каско за МПС са наистина приемливи и достъпни. Не бива да се подценява една такава полица и нейните преимуществата, защото при наличието ѝ водачите имат възможността да получат съответното обезщетение при възникнал застрахователен риск.

Като стана въпрос за застрахователни рискове ще подчертаем и това, че освен избор на застрахователна сума и оценка на превозното средство собствениците им могат да избират между базови застрахователни рискове и такива, които са избираеми. Това е още една превенция, която гарантира, че при настъпване на застрахователно събитие на паркинг, в движеие или при други обстоятелства причинените щети ще бъдат изцяло покрити до максималния размер, конфигуриран в полицата от страна на застрахователното дружество. Струва си да инвестирате 200-300 лева годишно за автокаско за МПС, тъй като един ремонт на калник, пребоядисване и други щети струват доста по-скъпо в автосервизите. А така с наличието на доброволна застраховка автокаско ангажимента за плащането им се поема от застрахователя.