Когато наемате автомобил, трябва да го пазите, както го правите и с личния си

Наемането на автомобил не ви освобождава от пълна отговорност, а и е силно препоръчително да се грижите за него, както го правите за своя. Фирмите, които предлагат рент а кар услуги, сключват договори, които са достатъчно удовлетворяващи и за двете страни. Все пак вие сте шофьорът, който трябва не само да управлява разумно колата, спазвайки местните закони, но и да бъде бдителен по отношение на евентуални набези на крадци.

Ето за какво да внимавате:

Съхранение на ценни вещи

кражба-автомобил-под-наемВсички вещи, които смятате да оставите в автомобила под наем, трябва да бъдат прилежно скрити, още преди да спрете на място. Не може тепърва да отваряте багажника, да прибирате и да правите впечатление, защото бъдете сигурни, че винаги има кой да забележи това. Крадците обикновено си избират точно такива мишени, защото знаят, че ударът им ще бъде резултатен.

Паркирането

Най-важно е да избирате старателно паркинга, на който планирате да оставите наетата кола. Нека тя да е така разположена, че да бъде пред погледа на повече хора. Стремете се и самият багажник да е към пътя или да гледа към обществена зона, а не да е на тъмно, навътре обърнат, което да го направи удобен за прикритие.

Ако се налага да спрете на неохраняем паркинг или на улицата, нека поне наблизо да има оживен център – кино, заведение, хотелски комплекс.

Стига да имате възможност, най-удачно е рент а кар возилото да бъде подсигурено в гараж.

Подредба в автомобила

Може да ви се струва странно, крадците грам не ги вълнува дали в колата ви е чисто и прибрано, но всъщност това е знак за тях. Когато те погледнат през прозореца, не откриват нищо, което да ги привлече. Седалката е празна. Но ако има разпилени вещи, виждат се стърчащи кабели под дрехи или кърпи, те веднага ще се полакомят да проверят как стоят нещата наистина.