За много хора не е ясно защо автомобилът се нуждае от акумулатор. Сядайки зад волана и завъртайки ключа на таблото палим автомобила. Но ако липсва стартов ток няма как возилото да тръгне. Ето я главната причина да се нуждаем от акумулатор, който да даде начален старт на потеглянето ни. Всяко моторно превозно средство има нужда от стартов ток и съответния капацитет на батерията, която да му го осигури. Затова и видовете акумулатори са разнообразни по своя вид и разполагат с различен електрически заряд. На http://veber.bg/ ще намерите многообразие от вариант, които могат да бъдат ефективното решение за вашето возило.

Но защо имаме нужда от нов акумулатор, при условие, че автомобила ни си  има такъв? Живота на един акумулатор варира между 4-5 години. Неговата правилна експлоатация би дала още малко време за неговото използване, но имайте предвид, че като всяка натоварена автомобилна част и акумулаторите си имат жизнен цикъл. Те се износват, в случая разреждат и в един момент става невъзможно да осигурят стартов ток на превозното средство. И ето, че настъпва момента да купите нов, който да осигурява нужното електричество за задвижване на автомобила Ви. Освен, че акумулатора е важна необходимост той разполага и с определен капаците. Прави впечатление, че всъщност акумулаторите за камиони и тези за автомобилите са с различен капацитет. В зависимост от мощността на превозното средство и батериите за тях са разнообразни. Това са дължи на различната консумация на ток. По специална формула се изчислява какъв трябва да бъде минималния капацитет на желания акумулатор.

Често специалистите по акумулатори съветват да се избират модели, които да бъдат с максимален капацитет, като така дори през проблемните зимни месеци няма да имате проблем с осигуряване на стартов ток. Покупката на нов акумулатор по неписано правило свързваме основно с неговата цена. Логично е евтините да са по-слаби и ненадеждни. Имайки предвид, че акумулатора е важен елемент от системата на нашият автомобил или друго моторно превозно средство подходете отговорно и изберете действително висококачествен модел, който да можете да използвате поне пет години. Факт е също така, че моделите с по-висок капацитет имат повече дълготрайност и живот.

От сайта на   Вебер можете да изберете обслужваеми, необслужваеми и херметически затворени акумулатори, които са с гелообразен електролит. Последните модели са нова технология, която е два пъти по-скъпа от акумулаторите, които могат да се зареждат. Високото качество на херметичните акумулатори ги прави наистина предпочитани, тъй като при тях няма загуба на течност и това ги прави значително по-дълготрайни.