миксер за бетон

За всяка строителна площадка без значение от нейните мащаби бетоновия смесител е полезен ресурс, който се използва за хомогенизирането на различни видове смеси.  Знаете ли, че на пазара се предлага огромен избор от бетонобъркачки, които се отличават по своите размери, предназначение и дори цена. Да притежавате собствена машина за разбъркване на различни строителни смеси, които ще използвате за своята работа е въпрос на преценка относно натоварването и изплащането на инвестицията във времето. ако например ще правите ремонт на оградата на къщата е безсмислено да купувате бетонобъркачка, но в случай, че сте строителен предприемач то определено се нуждаете от правилното съоръжение, което непрекъснато ще бъде в употреба.

За какво служат бетонобъркачките

Те са известни под различни наименования – миксери, смесители, бъркачки за бетон и други. Общото, което ги свързва е именно възможността да бъдат смесвани различни съставки, хомогенизиране до състояние, което е до готовност за използване при дадени строителни дейности.

Благодарение на бетонобъркачките имате възможност за приготвяте:

 • Смеси за изграждане на фундаменти;
 • Смеси за подови настилки;
 • Бетон за изливане на колони;
 • Смес за свързване на тухли и други строителни елементи.

За различни типове зидарии, мазилки и дори бои може да бъде използван този ефективен и високопроизводителен инструмент, който ще ви позволи да направите и хомогенизирате съответните съставки така, че да са най-благоприятни за прилагане на строителната площадка.

Употребата на всеки тип бетонобъркачка, които се предлага в търговската мрежа зависи от редица фактори:

 • Тип и състав на смесваните продукти и суровини;
 • Степен на хомогенност, която искате да постигнете;
 • Начин на изливане в съответната конструкция;
 • Минимално време на смесване;
 • Бързина на втвърдяване на готовата смес.

Това ще ви позволи да настроите машината така, че да работи съобразно спецификата на бетоновата смес, която от своя страна може да бъде различен тип спрямо своето предназначение.

Принципи при подбор

бетонобъркачка

Всяка една строителна дейност се отличава по своя характер. Според това дали става въпрос за основно, помощно или тип довършителни занимания се използват различен тип бетонобъркачки. Затова е необходимо инвестирането да е съобразено с естеството на вашите строителни работи т.е. дали изграждате и полагате основи, правите вътрешно монтажни дейности или пък изливате колони или бетонови стени. Това определя спецификата на подбор на бъркачката или миксера. Избирането се ръководи главно от:

 • Капацитет на барабана. Това е важно, тъй като дава възможност за смесване на оптимално количество съставки за да можете да получите конкретен обем бетон или друга смес, която да използвате. Най-масово бетонобъркачките се предлагат с капацитет от 80 до 200 литра;
 • Захранване. Не си представяте да въртите ръчно барабана, нали? За да се постигне добра консистенция и идеално хомогенизиране на вложените съставки е необходимо да има един постоянен въртелив момент, който да позволява ефективно смесване. Затова на строителната площадка често се прилагат бетонобъркачки, които се захранват от напрежение 400 V т.е трифазен ток. Разбира се за по-минималистичните модели са приложими и тези с напрежение, което е монофазно;
 • Мощност. Не бива а бъде подценявана, тъй като от това зависи производителността.

На практика това са основните критерии, по които се избират бетонови миксери. Те могат да бъдат с различен капацитет и мощност спрямо вида на провежданата строителна дейност.

Удобство за строителната площадка

Хоросан, бетон, мазилки и всякакви други смеси могат да бъдат хомогенизирани в бетоновите бъркачки. Те са универсално средство, което е част от строителното оборудване на всяка една площадка. Повишават производителността и са безспорното удобство за работата на специалистите.

Водещи производители на качествени и сигурни решения за работата във вашия бранш са:

 • Altrad Limex;
 • Imer;
 • Temp и други.

А богат асортимент от модели с различна мощност, вместимост, обороти, захранване и вид на двигателя ще намерите в каталога на онлайн магазин Ташев Галвинг.