Какво ще кажете за душ, душ кабините и всякакви душ системи, които са изградени директно върху пода в банята, на нивото на пода. Този вариант е изключително удобен и има своите предимства пред душовете с корито. При подобен подход на изграждане на душ системата, имаме много повече свобода на действие, както и на дизайна. По-удобно е и по-функционално.

Душове без корито и директно върху плочките в банята са с много по-голяма ефективност на водоподаването и на водооттичането в банята. Освен това, много повече можем да развихрим нашето дизайнерско въображение. Тези системи, директно върху пода, вече идват със съвременни технологии, при които водата се оттича много лесно и няма никаква опасност от запушване. Точно това е идеята на душовете без корито. Просто се проектират по начин, по който, след като спрете водата, тя да се стече изцяло и не след много време пода да бъде напълно сух. За целта, само трябва да изградите специален канал за оттичане на водата, който е малко по-различен от обикновен сифон.

Наред с тези предимства, душа, директно върху пода, има и други положителни качества. Едно от основните е ниската цена. При него няма нужда от изграждане на корито в основата, а само канал, по който се оттича водата. А това, освен всичко, помага да се почисти по-лесно зоната на къпане.

Душ, директно върху пода, ви дава повече свобода на движението, защото нямате преграда отдолу. Тук нямате ограничения в това какъв размер душ кабина да си направите. Достатъчно е да има място, за да разположите самата система. И така, наред с изброените предимства на душ на нивото на пода в банята, ето още една положителна черта – повече гъвкавост и мобилност в банята за вашето семейство. Ако всички в семейството искат да премахнат ограниченията и да улеснят достъпа до зоната за къпане, то душ без корито е точното решение за вас.