Още при купуването на автомобил втора употреба всеки шофьор знае, че трябва да извърши техническо обслужване на возилото. Това означава да се сменят ролките и ремъците на двигателя и задължително моторното масло. Независимо от това, че от автокъщата са ви уверили, че това не е необходимо не се доверявайте сляпо на казаното и проявете отговорност, тъй като вие ще сте бъдещите ползватели на това превозно средство. Изборът на качествено и подходящо моторно масло е особен момент и ако не сте сигурни от какво се нуждае автомобила по добре посетете специалист, който да извърши смяната. Много клиенти обаче предпочитат сами да изберат маслото и единствено да заплатят за труд като така услугата би била по-изгодна.

В зависимост от това коя е годината на производство на автомобилния двигател, неговия пробег и изискванията на производителя маслото следва да отговаря на определени критерии. Всеки потребител е наясно, че този консуматив трябва да се следи и независимо от това дали настъпи изминалия пробег или пък периода на стареене е важно маслото да бъде сменено с ново. Това гарантира дълголетие на двигателя и неговата безупречна работа. На пазара има всякакви масла за автомобили – скъпи , евтини, такива, които се свенят след 5 хил.км  или 10 хил. км. Въпрос на преценка е кой от вариантите ще изберете стига параметрите на моторното масло да отговарят на изискванията на вашия автомобил.моторни масла

На https://autoo.bg/cat-масла ще намерите това, което търсите, защото търговеца предлага богата гама от продукти, в зависимост от финансовите възможности на своите клиенти и типа моторни превозни средства. Съвета на експертите е да не се водите единствено от цената на продукта, тъй като тя не винаги е определяща за качеството му.  Важно в случая е да се определи вискозитетното изискване на двигателя за да може той да работи ефективно.

Маслата се делят на три основни категории – синтетични, полусинтетични и минерални масла. Минералните са продукт от преработката на нефтени продукти. Синтетичните се получават чрез сложен процес на преработка и минералното масло се заменя от лабораторно създадени синтетични суровини. А полусинтетиката е комбинация от двата основни състава на описаните по-горе варианти моторни масла. Всяко едно от маслата има своите предимства и недостатъци като тези с най-дълъг експлоатационен срок са синтетичните масла. Те се отличават и със своите екологични характеристики и високи вискозитетни показатели. Минералните масла много по-бързо в периода на експлоатация променят своите качества, затова и тяхната смяна трябва да настъпи по-рано от вариантите синтетични и полусинтетични масла. Разбира се, не е важно вие какво масло бихте избрали, а кое е най-подходящото за да работи автомобила ви безупречно. Доверете се на autoo.bg и не само, че ще получите качествено моторно масло, но и съвети за неговия избор.