Пред всеки работодател стои ключовата задача да осигури подходящи работни дрехи за своите служители. В нашата страна има специална наредба за безплатното работно и униформено облекло. Важно е тя да бъде спазвана, за да са защитени служителите и да могат по-спокойно да изпълняват задълженията си. Разбира се артикулите трябва да са съобразени със специфичните характеристики на съответната дейност. Също така трябва да съвпадат с индивидуалните особености на всеки работник. Тъй като това е не малък финансов разход за фирмата ви, предлагаме да потърсите различните елементи, които са ви необходими онлайн в сайта Bult.bg.

Как да определите вида на правилните работни дрехи

Не се опитвайте да спестите средства като купувате нискокачествени артикули, само защото са по-евтини. Заложете на високото качество и материи, които ще осигурят комфорт и безопасност на всеки човек. Обърнете по-специално внимание на материалите от които са изработени артикулите, защото в зависимост от дейността която извършва работника те трябва да отговарят на определени характеристики. Ако ще се борави с различни химикали, то тогава ви е необходим сертификат за успешно преминати тестове на материята. За да определите вида на дрехите по най-правилния начин вземете под внимание следните характеристики:

работно яке
  • Особености на дейността която ще се извършва;
  • Направете оценка на риска на работното място;
  • Факторите на конкретния работен процес;
  • Какви материали и суровини се използват в работата.

Освен да защитават работните дрехи трябва да бъдат и достатъчно функционални. За да изберете най- правилната разновидност може да се консултирате с вашите служители, за да изкажат и те мнение по въпроса. Все пак те са облечени по този начин и най-добре могат да определят как усещат униформата си.

Съвети за избор на качествени артикули

При този вид елементи основно се залага на висококачествените материи, разнообразие от цветове и възможности за персонализиране. За бизнесите които работят с клиенти е от особено значение визията на униформата и това доколко тя е забележима. В следващите няколко реда ще се опитаме да ви помогнем в избора на качествени работни дрехи:

  • Определете подходящия стил – важно е да се отличавате и да бъдете разпознаваеми за вашите клиенти и партньори. Най-лесно ще постигнете това с качествена и стилна униформа, която да отговаря на вашия бранд;
  • Доверете се на правилния търговец – той трябва да ви предостави богат избор и висококачествени продукти. Онлайн лесно ще изберете точните артикули в продуктовия каталог Bult.bg;
  • Подновявайте работните дрехи на служителите редовно – това е важно, за да бъдат те винаги в перфектен външен вид и с актуална визия. Не се колебайте да експериментирате с цветове и материи, които са модерни към конкретния момент;
  • Не правете компромис с избора на материя – дрехите изработени от висококачествени са по-удобни за носене и разбира се животът им е по-дълъг.

За да са мотивирани вашите служители трябва да бъдат в перфектен външен вид. Представителната визия говори много и за вас като работодател. Осигурете подходящите дрехи и направете бизнеса си успешен.

Лесно ли е да се изберат дрехи за минусови температури

Тук е важно да разглеждаме всеки елемент поотделно, но и облеклото на слоеве. Всеки компонент панталон, блуза, елек, яке, грейка и др., следва да са изработени от подходящите материали и материи, спрямо условията в които ще се използват. Въпреки, че облеклото е изработено специално за работа в зимни условия, то трябва да позволява свободни движения и да не възпрепятства дейността на служителя. В тези неблагоприятни условия е препоръчително да бъдат натрупвани повече слоеве. Това е сигурен начин за регулиране на телесната температура. В случай, че на служителят му стане горещо и започна да се поти първо сваля якето си, охлажда се след което може да го облече отново. Важно е да се отбележи, че всеки от слоевете има своя конкретна роля. Термо бельото е вид изолатор. Якето и обувките следва да бъдат непромокаеми. По този начин те няма да пропускат влага отвън и ще предпазят човека.