Има мебели от бита ни, на които трябва да отделим по-специално внимание, тъй като от тях зависи интериора и разбира се нашето удобство. Днес ще поговорим малко повече за качествените и стилни столове. Те присъстват навсякъде около нас, но рядко им обръщаме необходимото внимание. Този артикул е конструиран с цел да ни осигури удобство, докато сме седнали, за да се храним или да си почиваме. Производителите и дизайнерите знаят колко е важен този елемент от интериора и точно затова са създали огромна палитра от възможности за избор. В онлайн магазин Memo.bg ще открием впечатляващи предложения на достъпни цени.

От какви материали се изработват моделите

Хубаво е, че артикулите се провеждат от най-различни материали, които най-вече им придават здравина и устойчивост. Това е най-важното, което очакваме, защото понякога тази мебел е много натоварена и на никой няма да му е приятно да усеща скърцане, поклащане и нестабилност. Едни от най-добрите модели са направени от:

  • естествена дървесина – най-здравият и подходящ за изработката на столове материал. Подобна мебел може да бъде използвана дълги години, без абсолютно никакъв проблем. Накрая ще трябва да подмените столовете си, просто защото вече е остарял дизайнът, а не защото са се счупили;
  • метални – също толкова здрави като дървесината, но по-леки и с модерна визия. Металът може да бъде боядисван в различни цветове и да се обработва в различни форми, за да стане стола интересен и красив;
  • пластмаса и полипропилен – модерни материали, предлагащи много комбинативност. Те не са толкова здрави като предходните, но са по-евтини като цена и с много висока декоративна стойност. Използват се в заведения и обществени места, където хората трябва да се настанят удобно.

Важно е да прецените за коя част от дома купувате столове и да ги комбинирате с масата, за да бъде интериорът стилен и елегантен.

Видове съвременни столове и техните положителни характеристики

Столовете са важна част от нашето ежедневие и трябва да ги избираме разумно в зависимост от това какви са нашите и физически характеристики. Щом седнем е добре да се чувстваме  комфортно и тялото ни да бъде отпуснато, за да не изпитваме дискомфорт. Видовете, които ще намерите днес онлайн в Memo.bg са наистина много:

столове
  • кухненски – модели с изчистена и семпла визия, подходящи за кухненската зона. Те осигуряват удобство по време на хранене и задължително трябва да се вписват във вече съществуващия интериор:
  • бар столове – много жилища имат бар плотове, които са многофункционални и удобни. Те трябва да бъдат оборудвани с подходящи за целта по-високи места за сядане;
  • сгъваеми – щом площта не достига това е перфектната опция да осигурите удобство на гостите и семейството си. Сгъваемите модели са практични и освен това достатъчно удобни с мека и тапицирана седалка;
  • за офиса – по време на работа много от хората също използва този артикул и той трябва да бъде  ергономичен и качествен, за да не си създаде болки в кръста и гърба от дългото седене;
  • тапицирани кресла – едни от най-популярните модели към момента, тъй като изглеждат много луксозно, комфортни са и правят обстановката достатъчно елегантна;
  • дизайнерски – ако искате нещо интересно, впечатляващо с което да се откроите, за вас са модерните дизайнерски изпълнения. Те могат да бъдат с по-различна форма, декоративна облегалка или нетрадиционна основа.

Най-важно е при покупката на столове да търсите качеството и да не залагате на продукти, които са с прекалено ниска цена. Това е мебел, която ще се използва години наред и не бива да се прибързва с избора.

Да поръчаме ли столове онлайн

Определено ви препоръчваме да изберете точно такава покупка, защото във виртуалните каталози ви очакват много по-голямо разнообразие от модели и стилове. Така имате шанс да направите добра сделка и да вземете висококачествен артикул на много по-достъпна цена. Дори ще откриете модели, които не сте си представяли че съществуват, но могат чудесно да допълнят интериора на жилището ви.